Tilburg is een onwijs gezellig stad waar veel te beleven is. Elke hotspot in Tilburg is een uniek plekje. Een random verzameling van allemaal leuke plekjes, van eettentjes tot winkeltjes.

Eerste hotspot in Tilburg

Tien is een onwijs leuke conceptstore in de Heuvelstraat. Zij verkopen bijvoorbeeld sieraden, kleding en interieur accessoires. De winkel is gevuld met de leukste merkjes, zowel bekend als onbekend. Overal waar je kijkt zie je weer iets nieuws dat je aandacht trekt. Het is een heerlijk winkeltje om lekker in rond te struinen. Neem de tijd, kijk rustig rond en kies uit wat bij jou past.

Tweede hotspot in Tilburg

We hebben allemaal wel eens een high tea gedaan toch? Wat is nou leuker dan een high tea, precies een high choc! Bezoek The Chocolate Company voor een high choc. Met de lekkerste bonbons, sandwiches, thee en natuurlijk de chocolade fondue. Dit eettentje is niet alleen leuk voor de high choc, maar het is ook een heel gezellig plekje om iets te drinken. Je raakt niet uitgekeken binnen door alle lekkere chocolaatjes in de etalage en de leukste cadeautjes om weg te geven die ze aanbieden. Hotspot in Tilburg 

Hotspots 1
hotspots foto 2

Derde hotspot in Tilburg

Er gaat niks boven rond lopen in een volle boekenwinkel. De kaften van alle aantrekkelijke boeken lezen, jezelf even terugtrekken om aandachtig een boek te lezen en uiteindelijk je nieuwe favoriete boek mee naar huis te nemen. Hiervoor ben je bij Gianotten Mutsaers aan het goede adres. Ze hebben een ruim aanbod aan boeken en zitplaatsen om te lezen of te werken. Het leuke aan deze boekenwinkel is dat ze ook tweedehands boeken verkopen op deze manier verdwijnen boeken niet zomaar op een boekenplank maar vinden ze een nieuwe gebruiker die verstrengelt kan raken in het verhaal.

Vierde hotspot in Tilburg

Studio is een hippe kroeg op de Korte Heuvel. Je kunt hier terecht voor een hapje en drankje op terras, dansjes in de late uurtjes maar ook voor de lekkerste cocktails. Door de uitgebreide cocktail kaart zit er voor iedereen iets tussen. Van classics tot highballs en signatures. Naast een uitgebreide cocktail kaart ben je hier als Gin & Tonic liefhebber ook goed op je plek, je hebt keuze uit maar liefst zes verschillende soorten. Mocht je zelf een bezoekje aan Studio brengen en je willen laten verrassen door een cocktail. Dan raadt ik de Woo Woo aan, dit is een fris zoete cocktail en een aanrader! 

Klik hier voor de menukaart van Studio 

hotspots foto 3

Vijfde hotspot in Tilburg

Tot slot moet je zeker naar de Slagroom. Hier hebben ze de lekkerste tosti’s van Tilburg! Dit eetcafe is te vinden op het Piusplein. Met maar liefst 12 verschillende tosti’s op het menu zit er dus voor iedereen wat tussen. Naast de 11 vaste tosti’s op het menu is er ook een wisseltosti. De tosti’s worden bereid op focaccia brood en geserveerd met de welbekende Slagroom tostisaus. Mijn absolute favoriet is de tosti Willem Barentsz, dit is een tosti met gerookte zalm.

Klik hier voor de menukaart van Slagroom